26 september 2015

Braingym for specials needs

Braingym algemeen en braingym voor kinderen met special needs is eveneens een methode die toegepast wordt in de hele wereld. Al deze methodes hebben veel overeenkomsten waarvan de belangrijkste is: BEWEGEN! Het lichaam is gemaakt om te bewegen, zonder beweging achteruitgang. Beweging= groei en ontwikkeling.

Cecilia Koester is de oprichtster van Movement Based Learning en is internationaal bekend om haar werk met kinderen en volwassenen die speciale behoeften hebben.

Braingym is een serie lichaamsbewegingen die worden gebruikt om alle gebieden van het brein goed met elkaar te laten samenwerken.

Dit is nodig om evenwichtig in het leven te staan en goed te functioneren.

Leren met het hele brein maakt het potentieel dat in het lichaam vast zit los en hierdoor wordt het mogelijk de breingebieden aan te spreken die eerst onbereikbaar leken.

Gebruik van het hele brein creëert (vooral voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een vorm van hersenbeschadiging) de mogelijkheid om te leren praten, lopen, zelf te eten. Hierdoor neemt de kwaliteit van leven toe.

Door stress of beschadiging kan het zo zijn dat de informatie niet meer alle delen van het brein bereikt en dat kan resulteren in bijvoorbeeld gedragsveranderingen of leerproblemen.

 

Bron: www.movementbasedlearning.com