20 november 2016

RMT – Rhytmic Movement Training

Deze methode is gebaseerd op het werk van Kerstin Linde, een Zweedse bewegings specialist, die bewegingen ontwikkelde gebaseerd op haar observaties hoe kinderen van nature zich bewegen en ontwikkelen. Moira Dempsey heeft de methode Rhytmic Movement Training ontwikkeld. Zij doceert haar methode over de hele wereld en de laatste jaren ook in Nederland.

Wat zijn ritmische bewegingen uit deze methode eigenlijk? Het zijn zachte, “rockende” reflex integrerende bewegingen die de neurologische verbindingen stimuleren zodat we met zo min mogelijk inspanning zo efficiënt mogelijk leren, emoties kunnen reguleren en bewegen.

Het is een effectieve manier om reflexen te integreren en te helpen bij symptomen van add/adhd, leerproblemen, autisme en emotionele/gedrags problemen.

2016-11-20_23-00-02De bewegingen zijn gebaseerd op het herhalen van bewegingen die kinderen van nature maken. In RMT sessies wordt gewerkt met deze bewegingen om reflexen te integreren zodat de mogelijkheden tot ontwikkeling ten volle kunnen worden benut.

Deze ritmische bewegingen kunnen zowel als zelfstandige therapie gebruikt worden, of in combinatie met andere reflex integratie therapieën.

Deze methode van het hele brein/body systeem stimuleren wordt al jaren effectief gebruikt over de hele wereld.  De bewegingen zijn gemakkelijk te leren en ouders vinden ze prettig om thuis toe te passen. Kinderen vinden de bewegingen veelal prettig om uit te voeren en vragen er vaak zelf om. Doordat de bewegingen ook passief ingezet kunnen worden zijn ze ook zeer effectief in te zetten bij baby’s die achter blijven in ontwikkeling. Hoe sneller hier interventie geboden kan worden hoe beter.

Voor meer informatie: www.rhythmicmovement.com

Bron: www.rhythmicmovement.com

Certificering