22 juni 2016

Movement Based Learning

MBLCecilia Koester heeft het programma Movement Based Learning ontwikkeld voor kinderen met speciale behoeften om zich verder te kunnen ontwikkelen.

De bewegingen en activiteiten, de “bouwstenen” die het kind helpen te ontwikkelen en groeien zijn gebaseerd op de natuurlijke menselijke ontwikkeling.
Ze zorgen vaak voor enorme verbeteringen in focus, begrip, communicatie, organisatie en motoriek. Het mooie en unieke van deze “bouwstenen” is dat het ook toepasbaar is bij kinderen die door een beperking in een rolstoel zitten.

Ook is Braingym voor speciale behoeften effectief bij mentale of fysieke uitdagingen inclusief: autisme, verlammingsverschijnselen, ADD en ADHD, dyslexie, down syndroom, spraakproblemen, hersenbeschadiging, blindheid, doofheid en beroertes.

Geraakt en geinspireerd door de prachtige resultaten die ik heb mogen ervaren tijdens deze training heb ik aansluitend een module met goed gevolg afgesloten om deze geweldige methode zelf in een eendaagse workshop Movement Bases Learning te mogen doceren.
Deze workshop is bedoeld voor ouders en verzorgers, leerkrachten en therapeuten. Iedereen die meer wil leren over bewegingsgerichte oefeningen en de invloed hiervan op het brein is van harte welkom. Je leert in deze workshop direct praktisch met de “bouwstenen” aan de slag te gaan.

Op de website http://www.movementbasedlearning.nl kun je meer lezen over deze methode. Ook staan hier de aankomende workshops gepland. Bij voldoende interesse omgeving Randstad is het altijd mogelijk in overleg met mij een extra datum te plannen.