12 november 2016

QRI

afbeelding1In mijn praktijk werk ik onder andere met cold laser therapie.

Dit is een wetenschappelijk bewezen behandelmethode op cellulair niveau, die zeer effectief is gebleken bij verschillende aandoeningen. Bonnie Brandes ontdekte dat deze cold laser ook uitermate efficient is bij het integreren van reflexen en ontwikkelde hiervoor het programma Quantum Reflex Integration (QRI).

De cold laser is een low level laser en helpt bij het herstellen en versterken van myeline tussen de zenuwcellen in de hersenen waardoor de boodschappen sneller worden doorgestuurd naar de volgende zenuwcel. Dit leidt tot een beter fysiek en cognitief functioneren. Beweging beïnvloedt immers het brein en het brein beïnvloedt beweging. Dit is een constant ingenieus samenspel.

Het programma bestaat uit het stimuleren van acupressuur punten en reflexpatronen met behulp van een harmonisch geluid in combinatie met het licht van de Low Level Laser. In het programma wordt de volgorde van de natuurlijke reflexontwikkeling gevolgd.De resultaten zijn snel zichtbaar en voelbaar. Qri wordt succesvol toegepast bij het behandelen van uiteenlopende leerstoornissen, gedragsproblemen en fysieke uitdagingen.

De laser wordt “koud” genoemd omdat de straal doordringt in de huid zonder verwarmingseffect of schade te veroorzaken. De straal veroorzaakt een fotochemische reactie die het zelfherstellend vermogen bevordert. Cold lasers verhogen de hoeveelheid ATP (=energie) in de cel doordat de mitochondriën (energiecentrales van de cel) gestimuleerd worden. Dit type lasers worden al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt en zijn veilig en effectief bewezen in meer dan 2500 gepubliceerde studies en klinische  onderzoeken

Het programma is eenvoudig te volgen en de resultaten zijn snel zichtbaar. De laser is heel fijn om bij kleine kinderen in te zetten die nog moeite hebben om de intsructies van de oefeningen op te volgen en bij kinderen/volwassenen met bewegingsbeperking. Ook werkt de laser erg goed bij de wat lastiger te integreren reflexen.

Bron: http://quantumreflexintegration.nl/quantum-reflex-integration/

Meer informatie kun je vinden op de volgende linken:

http://reflexintegration.us

http://www.quantumreflexintegration.nl